Sashimi van Omegabaars met rode vruchten, groene appel & gember-limoen dressing

Bereidingstijd
20 min. + 20 min. marineertijd
4 personnes en entrée

Ingrediënten

4 filets omegabaars zonder vel

1 granny smith appel

3 onbehandelde limoenen

½ venkel

4 radijzen

stukje gember

olijfolie

peper & zout

paarse radijsscheutjes

gemengde rode vruchten: rode bes, framboos, braambes, blauwe bes…

Bereiding

Haal de taaiere buitenste bladen van de venkel en snij de topjes kort. Snij de venkel, appel en radijzen in flinterdunne plakjes (met een mandoline). Giet het sap van 1 limoen over de appel en de venkel.

Meng voor de dressing het sap van de andere limoenen met evenveel olijfolie, een eetlepel geraspte gember en breng op smaak met peper en zout.

Snij de Omegabaars met een scherp mes in schuine dunne sashimiplakjes en controleer op kleine graatjes.

Marineer de visplakjes in de dressing en zet 20 min in de koelkast. Roer na 15 min eens om.

Dresseer de appel, venkel en radijzen, daarna de vis, en werk af met rode vruchten en scheutjes naar keuze. Druppel een eetlepel dressing over het gerecht.

Sashimi van omegabaars met rode vruchten close

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

1 Vishandel