Wat is de Omegabaars?

Met de Omegabaars wordt alles anders. Zijn innovatieve kweekmethode zal de manier waarop we vis kweken voorgoed veranderen. Proef nu de toekomst dankzij de vis van morgen.

Overbevissing, vervuiling van de zee, plastic soep, het verlies van biodiversiteit... Je hoort er tegenwoordig elke dag over. En terecht! Gelukkig is er eindelijk een oplossing. De Omegabaars!

Omegabaars is de meest duurzame vis ter wereld

De Omegabaars leeft van een 100% plantaardig dieet. Geen vismeel of visolie voor de Omegabaars. De vis van morgen is een vegetariër.

Bovendien wordt de vis lokaal gekweekt in de viskwekerij in Kruishoutem. De Omegabaars is lekker en gezond van bij ons. En de duurzame viskwekerij van de Omegabaars verspilt geen water dankzij een revolutionair circulair systeem.

Hoe werkt dat?

1

De tomatenserres vangen het regenwater op.

Het regenwater wordt gebruikt om de bassins van de Omegabaars mee te vullen.

2

De tomatenserres produceren warmte.

De hitte wordt aangewend om het water in de aquariums van de Omegabaars te verwarmen.

3

Het visvoer is 100% plantaardig.

Het bestaat vooral uit lokaal geteelde granen en zaden. De unieke voeding van de Omegabaars werd ontwikkeld aan de KU Leuven.

4

De vissen produceren afvalwater.

Het afvalwater van de Omegabaars wordt gezuiverd in rietvelden.

5

De vissen produceren natuurlijk ook mest.

De mest van de Omegabaars is zeer geschikt als bemesting van akkers of als energiebron voor biogasinstallaties. Het nutriëntrijke overtollige water gebruiken we om tomatenplanten te bemesten. Nee, de tomaten smaken gelukkig niet naar vis. Maar de vis is wel heel lekker met tomaten!

Duurzaam eten was nooit zo lekker

Ook zoveel zin in een lekker stukje vis? Zowel sterrenchefs als hobbykoks zijn fan van de Omegabaars. Je kan er bovendien heel veel kanten mee uit. Ontdek een zee aan culinaire mogelijkheden.

Ontdek een zee aan culinaire mogelijkheden

Wat denk je van Omegabaars meunière? De visfilets paneren, bakken met botersaus en peterselie, serveren met frietjes en verse tartaar. Simpel maar oh zo lekker!

Fan van carpaccio of ceviche? De Omegabaars is je vis. Rauw heeft hij een nootachtige smaak. Combineer met lekkere marinades of frisse kruiden.

Warm bereid geeft de Omegabaars een smeuïge sensatie. Zo is hij een heerlijk alternatief voor zeebaars.

Gerookt doet hij denken aan paling. Frisse slaatjes, quinoa, verse aardappel- en groentenstoemp: de Omegabaars voelt er zich als een vis in het water. Jeroen Meus is fan van het eerste uur!

6 Lekker
5 Jeroen Quote

“De Omegabaars is een verrassende vis met karakter. Als zoetwatervis komt hij niet eventjes bescheiden om de hoek, en hij biedt zich tal van culinaire mogelijkheden: zowel rauw, gerookt, gebakken of gegrild.”

– Jeroen Meus

Kinderen en de Omegabaars zijn beste maatjes

Kinderen vis leren eten, het is soms een opgave. Met de Omegabaars zijn jouw kinderen binnen de kortste keren de beste maatjes.

Graatloze filets, stevig van structuur en mild van smaak. Een toegankelijke vis waar je culinair toch heel veel kanten mee op kan.

Begin je al te watertanden? Loop naar de dichtstbijzijnde winkel en ga aan de slag met de lekkerste recepten.

Dsc 0094
4 Gezond

Gezonde vis, puur natuur

De Omegabaars zit vol gezonde Omega-3-vetzuren. Ons lichaam heeft die nodig, maar kan ze niet zelf aanmaken en moet ze uit voedsel halen.

De vis van morgen groeit bovendien op in een gesloten ecosysteem van zuiver regenwater. Geen risico op schadelijke stoffen dus. Ook geen microdeeltjes plastic.

Het water van de Omegabaars wordt gefilterd door biologische filters. Hierdoor hebben wij geen antibiotica nodig om de vis van morgen gezond te houden.

De Omegabaars is gezond voor jou, goed voor de wereld

De Omegabaars is zuiver op de graat. Het oude spreekwoord “zo gezond als een vis” mag opnieuw van stal voor de Omegabaars.

Voel je als een vis in het water met de Omegabaars!

8 Stijn Quote

Ik ben zo trots dat ik vol vertrouwen kan genieten van een lekker en gezond stukje vis samen met mijn kinderen.

– Stijn, de viskweker

Jeroen is vriend van Omegabaars

Wil jij net als Jeroen het verschil maken? Word vandaag vriend van de vis van morgen. Als vriend van de Omegabaars vang je de lekkerste recepten en een zee aan andere voordelen.

7 Jeroen