Risoni met Omegabaars, paprika & groene asperge
Risoni, ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in de vorm van een grote rijstkorrel dat zich uitstekend leent voor een risottogerecht!
Ingrediënten
8 verse Omegabaarsfilets zonder vel
300g risoni (of risottorijst)
150 ml droge witte wijn
500 ml groentenbouillon
1 blikje tomatenpuree 70g
1 ui
4 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
2 rode puntpaprika’s
1 bussel groene asperges
verse bladpeterselie
1 onbehandelde citroen
boter
parmezaanse kaas
Bereiding
Breng gezouten water met een scheutje citroensap aan de kook om de asperges te blancheren. Dompel de asperges 1 min in het kookwater en zet opzij.
Snij de puntpaprika’s in reepjes. Snij de ui en de look fijn en bak deze 3 min in de hete olijfolie. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de risoni en de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schenk nu de wijn en de bouillon erbij en breng aan de kook.
Kook de risoni op een zacht vuur, in 10 à 12 min beetgaar en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg een scheutje water toe indien de pasta te droog dreigt te worden.
Verwarm een braadpan voor de Omegabaarsfilets en bak de filets in een flinke klont boter aan weerszijden een 3-tal min tot ze lichtbruin kleuren. Kruid goed af met versgemalen peper en zout.
Serveer de risoni met de gebakken vis er bovenop, besprenkel met een beetje citroensap en werk het gerecht af met geraspte parmezaanse kaas en verse bladpeterselie.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.