Pasta met zeekraal en gerookte Omegabaars

Gerookte vis, zeekraal, tomaat, chili en citroen: een licht gerecht met een zuiderse warmte. Dien deze pasta op als hoofdgerecht met een frisse salade of warme groenteschotel.

Bereidingstijd
20 min.
4 personnes

Ingrediënten

220 g gerookte Omegabaars

100 ml olijfolie

2 teentjes look

½ tl chilivlokken

1 citroen, zeste en sap

1 bosje bladpeterselie

100 ml droge witte wijn

300 g pasta

1 tros kerstomaatjes

250 à 300 g zeekraal

zout & peper

Bereiding

Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de geperste teentjes look, chilivlokken, zeste van de citroen, de helft van het bosje fijngesneden bladpeterselie en versgemalen zwarte peper toe. Voeg, wanneer de olie heet is, de wijn toe en laat 5 min. sudderen. Zet opzij.

Sij één filet gerookte Omegabaars in mooie reepjes.

Verkruimel de resterende vis in een grote kom en snij de tomaatjes en citroen in partjes.

Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water en voeg de zeekraal toe wanneer de pasta bijna beetgaar is. Giet af en breng de wijnsaus terug op temperatuur.

Meng de saus met de pasta, zeekraal, verkruimelde Omegabaars en een deel van de tomaatjes. Schep door elkaar zodat de smaken zich goed vermengen.

Werk de pasta bij het serveren af met de rest van de kerstomaatjes, bladpeterselie, Omegabaars-reepjes, een extra snuifje zachte chilivlokken en een partje citroen.


Smakelijk!

Pasta met zeekraal, tomaat en gerookte Omegabaars

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

1 Vishandel