Omegabaars met witte asperges en kruidenyoghurt
Ingrediënten
8 verse Omegabaarsfilets met (of zonder) vel
8 à 12 dikke witte asperges
200ml Griekse of Turkse yoghurt
1 bos verse dille
1 theelepel
dijonmosterd
1 bio citroen
olijfolie
boter
peper & zout
Bereiding
Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Wentel ze in olijfolie met peper en zout.
Snij de dille fijn en voeg deze toe aan de romige yoghurt. Houd een klein beetje dille apart om je gerecht af te werken. Breng de yoghurt op smaak met de mosterd, de rasp van 1 citroen en versgemalen peper en zout.
Verwarm een grillpan voor de asperges en een braadpan voor de Omegabaarsfilets. Grill de asperges rondom tot ze beetgaar zijn. Bak de Omegabaarsfilets in een flinke klont boter tot de velkant krokant is. Kruid ze goed af met peper en zout. Draai de filets om en bak ook de bovenkant kort aan tot deze lichtjes bruin kleurt. Besprenkel de gebakken vis met hier en daar een druppel citroensap en werk af met fijngesneden dille.
Serveer als hoofdgerecht met bijvoorbeeld natuuraardappelen.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.