Omegabaars in ’t groen

De Europese paling populatie wordt bedreigd door vervuiling en overbevissing. Maak voor je grootmoeder een duurzame versie van dit typische volksgerecht uit de Scheldestreek.

Bereidingstijd
20 à 30 min.
4 personnes

Ingrediënten

8 Omegabaars filets van ongeveer 100 gr.

500 gr spinazie

2 botjes waterkers

een koffielepel bicarbonaat

1 bot dragon

1 bot basilicum

1 bot lavas (maggikruid)

Wat je nodig hebt om zelf visfumet te maken:

fileer overschot

1 prei, 1 selder

1 ui, handvol citroentijm

1 citroen à vif (zonder schil)

500 ml droge witte wijn

Bereiding

Visfumet:

  • Spoel het fileer overschot.
  • Breng samen met de fijngesneden groenten aan de kook in de witte wijn en 500 ml water.
  • Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zeef de visfumet.

Groene saus:

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
  • Voeg de spinazie, waterkers en bicarbonaat toe. V
  • oeg na 1 minuut de dragon, basilicum en lavas toe.
  • Laat 1 minuut doorkoken, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  • Mooi fijn mixen.
  • Voeg de visfumet toe tot de gewenste dikte en kruid af met peper en zout.
  • Bak de Omegabaars 4 minuten aan elke kant en kruid af met peper en zout.
  • Overgiet met de saus.
  • Serveer met een vers stuk roggebrood of knapperige frietjes.

Smakelijk!

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

Ookgoestingvangekregen