Omegabaars in ’t groen
De Europese paling populatie wordt bedreigd door vervuiling en overbevissing. Maak voor je grootmoeder een duurzame versie van dit typische volksgerecht uit de Scheldestreek.
Bereidingstijd
20 à 30 min.
4 personnes
Ingrediënten
8 Omegabaars filets van ongeveer 100 gr.
500 gr spinazie
2 botjes waterkers
een koffielepel bicarbonaat
1 bot dragon
1 bot basilicum
1 bot lavas (maggikruid)
Wat je nodig hebt om zelf visfumet te maken:
fileer overschot
1 prei, 1 selder
1 ui, handvol citroentijm
1 citroen à vif (zonder schil)
500 ml droge witte wijn
Bereiding
Visfumet:
- Spoel het fileer overschot.
- Breng samen met de fijngesneden groenten aan de kook in de witte wijn en 500 ml water.
- Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Zeef de visfumet.
Groene saus:
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
- Voeg de spinazie, waterkers en bicarbonaat toe. V
- oeg na 1 minuut de dragon, basilicum en lavas toe.
- Laat 1 minuut doorkoken, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
- Mooi fijn mixen.
- Voeg de visfumet toe tot de gewenste dikte en kruid af met peper en zout.
- Bak de Omegabaars 4 minuten aan elke kant en kruid af met peper en zout.
- Overgiet met de saus.
- Serveer met een vers stuk roggebrood of knapperige frietjes.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.