Omegabaars in papillot met courgettes
Verfijnd en geraffineerd, hiermee verleid je zeker ieders smaakpapillen. Glaasje witte wijn erbij en de avond is jong.
Ingrediënten
8 Omegabaars filets
1 courgette / 1 rode paprika / 1 ui
50 ml witte wijn
1 eetlepel olijfolie
verse kruiden: 4 takjes tijm of citroentijm, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
1 citroen in dunne schijfjes
4 stukken aluminiumfolie van ± 30cm lang

Bereiding
1. Snijd de courgette in dunne schijfjes. Halveer de schijfjes tot halve maantjes. Snijd de ui in dunne ringen en snijd de rode paprika in kleine blokjes.
2. Neem een stuk aluminiumfolie. Leg in het midden een deel van de courgette, paprika en ui, en kruid af met peper en zout. Leg daarna een Omegabaars filet op de groenten en kruid nog verder bij. Bedek tenslotte met een citroenschijfje en een takje verse tijm.
3. Vouw de papillot dicht maar laat nog een kleine opening bovenaan. Giet een scheutje witte wijn door de opening in de papillot. Sluit nu de papillot volledig af en gaar ze op 220°C gedurende 25 min in een voorverwarmde oven.
4. Bestrooi met verse peterselie bij het serveren. Serveer met natuur- of gebakken aardappeltjes en werk af met een schijfje limoen. Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.
