Omegabaars in Gravlax
De Omegabaars maakt kennis met het hoge noorden. Gravlax is een typisch Scandinavisch gerecht van dungesneden, rauwe vis geserveerd met een zoet sausje van dille.
Ingrediënten
4 Omegabaarsfilets, ontveld en ontgraat
suiker / grof zout / gekneusde peperbollen
1 bosje verse dille
kerstomaatjes
gemarineerde groentjes naar keuze: radijs, wortel, komkommer,…
(sushi)azijn / olijfolie
Bereiding
1. Meng zout met evenveel suiker en wat gekneusde peperbollen en leg een bodem van dit mengsel in een platte schaal.
2. Schik de Omegabaars erop, bedek met dille takjes en dek af met een nieuwe laag van het zoutmengsel.
3. Laat gedurende 40 min marineren en spoel daarna af onder de kraan. Dep de filets droog en laat ze een uurtje rusten.
4. Snijd de kerstomaatjes in kwartjes en marineer met olijfolie en azijn.
5. Snijd de Omegabaarsfilets in dunne plakjes en serveer met een gemarineerd kerstomaatje en gemarineerde groentjes naar keuze.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.