Geroosterde Omegabaars met spitskool en spekjes
Wist je dat spek en vis een match made in heaven zijn? Combineer dat met vergeten groente spitskool en je krijgt een gerechtje dat gegarandeerd indruk maakt.
Ingrediënten
8 Omegabaars filets
1 spitskool
200 g gerookte spek in stukjes
peper en zout
olijfolie / klontje boter
optioneel: witte wijnazijn
Bereiding
1. Snijd de spitskool fijn en roerbak de kool een 5-tal minuten in een diepe pan. Bak de spekjes krokant in een andere pan.
2. Strooi de spekjes over de spitskool en roer goed om, samen met een scheut olijfolie. Besprenkel optioneel met een scheutje witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
3. Laat de grillpan of antikleefpan goed heet worden. Giet wat olijfolie in een kom. Voeg peper en zout toe, meng en zet klaar.
4. Haal de Omegabaarzen door het oliemengsel en grill ze eerst op de velkant. Wanneer de korst mooi bruin en krokant is, draai ze dan om en grill ze verder af. Dit gerechtje is top met heerlijke zelfgemaakte aardappelpuree.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.