Geroosterde Omegabaars met lookboter, sinaassaus & kerstomaatjes

Bereidingstijd
25 min.
4 personnes

Ingrediënten

8 Omegabaarsfilets met of zonder vel

250g kerstomaatjes

1 onbehandelde sinaasappel

2 onbehandelde limoenen

2 teentjes look

120 g boter

olijfolie

1 eetlepel ahornsiroop of agave

versgemalen zwarte peper & zout

optioneel: granaatappelpitjes, 1 handvol verse korianderblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de tomaten in partjes en meng ze in een kom met 1 eetlepel olijfolie en het sap van 1 sinaasappel en 1 limoen. Voeg ook 1 eetlepel ahornsiroop, 1 theelepel zeste van sinaas en dezelfde hoeveelheid limoenzeste toe. Voeg voor een krokante toets eventueel 2 à 3 eetlepels granaatappelpitjes toe. Meng goed en kruid bij met versgemalen peper en een snuif zout. Zet opzij.

Leg de boter in een kleine pan en voeg de geperste lookteentjes toe. Verwarm tot de look lichtjes bruist en zet het vuur af. Kruid de Omegabaarsfilets langs beide zijden met peper en een flinke snuif zout. Leg ze in een ovenschaal en overgiet de filets met de lookbotersaus.

Rooster gedurende 8 à 10 min in de voorverwarmde oven tot de filets gaar zijn. Snij een limoen in partjes. Schep de tomatensalsa bovenop de Omegabaarsfilets in de ovenschaal en garneer met de limoenpartjes en de verse korianderblaadjes (optioneel).

Smakelijk!

Geroosterde Omegabaars met lookboter, sinaassaus & kerstomaatjes

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

1 Vishandel