Gebakken Omegabaars met tijm, kappertjes & tomatensalade
Ingrediënten
8 verse Omegabaarsfilets met of zonder vel
2 eetlepels kleine kappertjes
handvol verse tijmtakjes
4 eetlepels olijfolie
50 g boter
1 eetlepel ciderazijn
4 à 5 stevige tomaten
8 sneetjes oud brood
zout & versgemalen peper
eventueel aangevuld met natuuraardappelen of pasta
Bereiding
Snij de tomaten met de mandoline of met een scherp mes in dunne plakjes.
Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel ciderazijn en breng op smaak met peper en zout. Schep in een kom de dressing voorzichtig door de tomaten en laat 10 min. marineren.
Scheur de sneetjes brood in stukjes en bak ze in 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuif zout krokant in een pan. Zet opzij.
Dep de Omegabaarsfilets zeer goed droog en kruid ze net voor het bakken met zout en versgemalen peper. Bak ze op hun velkant in 2 eetlepels olijfolie tot het vel krokant wordt. Draai de filets om en bak nog eens 1 à 2 minuten. Plaats ze op een voorverwarmd bord.
Verwarm de boter tot die lichtjes bruist. Voeg de kappertjes en de tijmblaadjes toe, kruid bij met peper en zout naar smaak. Laat 3 minuten bruisen op een matig vuur tot de boter lichtbruin wordt en giet direct in een kommetje zodat de boter niet verbrandt.
Serveer de Omegabaarsfilets met de botersaus met kappertjes en tijm. Garneer met de tomatensalade en de croutons. In combinatie met natuuraardappelen of een simpele pasta is dit een overheerlijk gerecht.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.