Gebakken Omegabaars met preistoemp
Een Vlaamse klassieker krijgt de Omega-twist! Voor de bourgondische levensgenieters onder ons die weten wat goed is.
Ingrediënten
8 Omegabaars filets, ontveld
800 g aardappelen
20 g boter / olijfolie
3 stengels prei
1 à 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
nootmuskaat
peper en zout
Bereiding
1. Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in ruim gezouten water.
2. Was en snij de prei fijn en stoof ze mooi aan in de boter.
3. Prak de gekookte aardappelen en doe er de gestoofde prei bij. Voeg nu de olijfolie en een snuifje nootmuskaat toe en breng verder op smaak met peper en zout. Werk af met 1 eetlepel fijngehakte bieslook.
4. Bak de Omegabaars filets 3 à 4 minuten in een antikleefpan en serveer de filets op de stoemp. Versier eventueel met nog wat bieslook.
Smakelijk!

Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.
