Ceviche van Omegabaars met passievrucht, mango & limoen

Een heerlijk frisse ceviche met een tropische toets, perfect als hapje of zomers voorgerecht.

Bereidingstijd
20 à 25 min.
4 personnes en entrée

Ingrediënten

300g verse Omegabaarsfilets zonder vel

1 mango

2 passievruchten

3 lente-uitjes

1 handvol verse koriander

½ rode chilipeper

4 à 5 limoenen

zeste van 1 limoen

olijfolie / zout

Bereiding

Snij de Omegabaarsfilets in dunne reepjes en controleer op kleine graatjes. Giet het sap van 3 à 4 limoenen over de visreepjes en laat 15 à 20 min. marineren in de koelkast. Halverwege de marineertijd kan je even doorroeren en checken op kleur. De vis wordt witter en gaar door het citrussap.

Snij intussen de mango in kleine blokjes en snij een halve chilipeper in dunne schijfjes, net als een halve limoen. Pluk de blaadjes van de koriander en snij het wit en het frisse groen van de lente-uitjes fijn.

Laat de Omegabaars uitlekken.

Meng voor de dressing 2 eetlepels olijfolie met de zeste van 1 limoen, het sap van een halve limoen en breng op smaak met zout. Meng de dressing door de vis en voeg ook de lente-ui, rode peper, mangoblokjes en pulp van 2 passievruchten toe.

Werk af met de korianderblaadjes en limoenschijfjes.

Smakelijk!

Ceviche van omegabaars met passievrucht, mango & limoen portrait

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

1 Vishandel