Ceviche van Omegabaars met kokosmelk, limoen & rode ui

Laat de Spaanse furie in je los met dit gewaagd maar duurzaam voorgerechtje. Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika.

Bereidingstijd
25 à 30 min.
4 personnes

Ingrediënten

4 Omegabaars filets van ± 100 g stuk, ontveld

Sap + rasp van 1 limoen

180 à 200 ml kokosmelk

½ rode chilipeper, fijngehakt

1 kleine rode ui, in fijne ringen

klein stukje verse gember, geraspt

olijfolie, peper, zout

verse koriander of bieslook of bladpeterselie

Bereiding

1. Snijd de Omegabaars filets met een fileermes in heel fijne plakjes.

2. Snijd de rode ui ook in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.

3. Voeg bij de kokosmelk de geraspte limoenschil, de chilipeper, de rode ui, wat geraspte gember en het grootste deel van het limoensap toe. Proef en voeg dan naar smaak limoensap of gember, en peper en zout toe. Laat de rauwe Omegabaars filets in deze kokosmelk marineren gedurende 15 à 20 minuten. Door het limoensap zullen ze gedeeltelijk garen.

4. Werk af met een klein scheutje olijfolie, een schijfje limoen en wat verse kruiden.

Smakelijk!

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

Ookgoestingvangekregen 3