Ceviche van Omegabaars met kokosmelk, limoen & rode ui
Laat de Spaanse furie in je los met dit gewaagd maar duurzaam voorgerechtje. Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika.
Ingrediënten
4 Omegabaars filets van ± 100 g stuk, ontveld
Sap + rasp van 1 limoen
180 à 200 ml kokosmelk
½ rode chilipeper, fijngehakt
1 kleine rode ui, in fijne ringen
klein stukje verse gember, geraspt
olijfolie, peper, zout
verse koriander of bieslook of bladpeterselie
Bereiding
1. Snijd de Omegabaars filets met een fileermes in heel fijne plakjes.
2. Snijd de rode ui ook in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.
3. Voeg bij de kokosmelk de geraspte limoenschil, de chilipeper, de rode ui, wat geraspte gember en het grootste deel van het limoensap toe. Proef en voeg dan naar smaak limoensap of gember, en peper en zout toe. Laat de rauwe Omegabaars filets in deze kokosmelk marineren gedurende 15 à 20 minuten. Door het limoensap zullen ze gedeeltelijk garen.
4. Werk af met een klein scheutje olijfolie, een schijfje limoen en wat verse kruiden.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.
