Carpaccio van bietjes met gerookte Omegabaars
Een snelcursus ‘complimenten ontvangen’ in aangewezen want wanneer dit gerecht aan tafel komt gaat het steevast oohs en aahs regenen.
Ingrediënten
drie verschillend gekleurde bieten (rode, gele, chioggia)
1 limoen, zeste en sap
olijfolie, zout & versgemalen zwarte peper
110 g gerookte Omegabaars
verse dragon en dille
optioneel: scheutjes of kiemen
Andere mogelijke groenten als carpaccio: rammenas, (mei)raapjes, (gekleurde) wortel, daikon, radijs…
Bereiding
Schil de bietjes en snij telkens een halve biet (met een mandoline) in flinterdunne plakjes. Let op: de kleuren vermengen zich snel dus houd de drie soorten apart tot je gaat serveren.
Meng voor de dressing het limoensap met evenveel olijfolie en de limoenzeste en kruid met peper en zout. Giet de dressing over de plakjes biet en laat ze 15 min. marineren in de koelkast.
Verdeel de Omegabaars in hapklare stukjes. Verdeel de schijfjes biet over de borden, schik de Omegabaars er bovenop en overgiet met de marinade. Werk af met verse dille, dragonblaadjes en eventueel de scheutjes of kiemen.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.