Carpaccio van bietjes met gerookte Omegabaars

Een snelcursus ‘complimenten ontvangen’ in aangewezen want wanneer dit gerecht aan tafel komt gaat het steevast oohs en aahs regenen.

Bereidingstijd
25 min.
4 personnes

Ingrediënten

drie verschillend gekleurde bieten (rode, gele, chioggia)

1 limoen, zeste en sap

olijfolie, zout & versgemalen zwarte peper

110 g gerookte Omegabaars

verse dragon en dille

optioneel: scheutjes of kiemen

Andere mogelijke groenten als carpaccio: rammenas, (mei)raapjes, (gekleurde) wortel, daikon, radijs…

Bereiding

Schil de bietjes en snij telkens een halve biet (met een mandoline) in flinterdunne plakjes. Let op: de kleuren vermengen zich snel dus houd de drie soorten apart tot je gaat serveren.

Meng voor de dressing het limoensap met evenveel olijfolie en de limoenzeste en kruid met peper en zout. Giet de dressing over de plakjes biet en laat ze 15 min. marineren in de koelkast.

Verdeel de Omegabaars in hapklare stukjes. Verdeel de schijfjes biet over de borden, schik de Omegabaars er bovenop en overgiet met de marinade. Werk af met verse dille, dragonblaadjes en eventueel de scheutjes of kiemen.

Smakelijk!

Carpaccio van jonge bietjes met limoen en gerookte Omegabaars

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

1 Vishandel