Zuiders ovengerecht met Omegabaars
Met dit gerechtje tover je zo de zomer op je bord. Wie houdt er niet van een gulle ovenschotel? Doe er een glaasje wijn bij en je waant je een God in Frankrijk.
Ingrediënten
4 Omegabaars filets
1 gesnipperde ui of sjalot
2 teentjes look, in dunne schijfjes
8 kerstomaatjes • 8 zwarte ontpitte olijven
1 rode paprika, in reepjes
1 glas droge witte wijn
1 eetlepel olijfolie
200 ml groentebouillon
verse kruiden: 4 takjes tijm, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
8 takjes verse kruiden naar keuze: citroentijm, oregano, basilicum, peterselie, …
1 citroen
peper en zout
aluminiumfolie

Bereiding
1. Fruit de gesnipperde ui of sjalot in de olijfolie. Voeg de schijfjes look, de paprikareepjes en de kerstomaatjes toe, en laat een 2-tal minuten in de pan sudderen. Zet opzij.
2. Spoel de Omegabaarzen en leg ze in een ovenschaal. Vul de vissen met enkele takjes verse kruiden naar keuze.
3. Bedek de Omegabaarzen met de groenten, overgiet met de witte wijn en de bouillon. Breng op smaak met peper, zout en wat fijngehakte tijm. Was de citroen en snijd in dunne plakjes. Versier de ovenschotel met de citroenplakjes en de zwarte olijven en dek het geheel af met aluminiumfolie.
4. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 220°C en laat gedurende 25 min garen. Versier de ovenschotel met de fijngehakte peterselie. Groene tagliatelle past perfect bij dit zuiderse gerechtje.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.
