Omegabaars à la meunière met kruidige groene aardappelen

Wist je dat Omegabaars de perfecte vervanger is voor tong? Minstens even lekker, goedkoper én duurzamer! Omegabaars à la meunière kon dus niet ontbreken tussen onze recepten.

Bereidingstijd
30 min.
4 personnes

Ingrediënten

8 verse Omegabaarsfilets zonder vel

2 onbehandelde citroenen

hoeveboter

olijfolie

1 bos bladpeterselie

1 handvol dragon en/of muntblaadjes

800g vastkokende aardappelen

1 kropsla

1 handvol kerstomaatjes

dressing: 1 sjalot, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, zout & versgemalen peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

Was intussen de verse kruiden en de binnenste slablaadjes in ijskoud water en zwier ze droog.

Pel en snijd de sjalot overlangs in 2 en snipper ze in dunne halve ringen. Marineer de sjalot in de dressing van azijn en olijfolie, gekruid naar smaak met peper en zout.

Halveer de kerstomaatjes en snijd ½ citroen in dunne schijfjes.

Pluk de blaadjes van de dragon en de munt. Verwijder de harde stengels van de peterselie en bewaar een aantal takjes voor de afwerking. Hak de kruiden fijn met een keukenmachine of scherp mes. Voeg een flinke scheut olijfolie, het sap van ½ citroen en een flinke snuif zout toe tot je een smeuïge saus bekomt, iets vloeibaarder dan pesto. Proef, kruid bij en zet opzij.

Kruid de Omegabaarsfilets langs beide zijden met peper en zout. Verhit intussen een klont boter op matig vuur in een grote antikleefpan of werk met 2 pannen. Leg de Omegabaars in de hete boter en laat ze ongeveer 1 minuut per zijde bakken. Pas op: Laat de boter niet verbranden.

Leg de gebakken Omegabaars even op een voorverwarmd bord. Voeg in de pan een flinke klont verse boter toe. Wanneer die zachtjes bruist voeg je de zeste en het sap van 1 citroen toe. Kruid bij met versgemalen peper en zout. Giet het kookvocht van de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en roer naar smaak een aantal eetlepels van de kruidensaus door de aardappelen tot ze mooi groen zijn.

Serveer de gebakken Omegabaars met een volle eetlepel citroen-botersaus en werk af met peterselie en een schijfje citroen. Leg er de kruidige aardappelen en de kropsla langs. Werk de sla af met een aantal kerstomaatjes en een eetlepel sjalotvinaigrette.

Smakelijk!

Omegabaars à la meunière met kruidige groene aardappelen actie2

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

1 Vishandel