Geroosterde Omegabaars met krokante salie & Italiaanse ham
Mamma mia! Geef de Omegabaars een jasje van kwaliteitsvolle Italiaanse ham en werk af met krokante salie. Goddelijk lekker in al zijn eenvoud.
Ingrediënten
8 Omegabaars filets van ± 100 g per stuk, met vel
3 rode paprika’s, overlangs in reepjes gesneden
8 plakjes Italiaanse ham
2 à 3 teentjes look, in heel dunne schijfjes gesneden
olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruidenmix
kleine bussel verse salie
Bereiding
1. Bak de paprikareepjes voor in de oven op 180°C gedurende 10 à 15 min met wat olijfolie, peper en zout en een 3-tal fijngesnipperde salieblaadjes.
2. Omwikkel ondertussen de Omegabaars filets met een plakje Italiaanse ham.
3. Wanneer de paprika bijna zacht is, haal je die uit de oven. Schik de Omegabaars filets in het midden en meng de schijfjes look met nog een 3-tal versneden verse salieblaadjes doorheen de paprikareepjes. Bestrooi de vis eventueel met Italiaanse kruidenmix en peper en zout. Bak nog eens 15 min op 180 à 200°C.
4. Serveer met geroosterd brood, aardappelpuree of natuuraardappelen.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.