Gazpacho met licht gemarineerde Omegabaarsreepjes
Gazpacho met Omegabaars stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige Omega-3. Ijskoude soep, hartverwarmend lekker.
Ingrediënten
Omegabaars filet, +/- 80 g per persoon, ontveld en ontgraat
limoensap / olijfolie
Voor de gemarineerde groenten:
radijs, in plakjes gesneden
wortel, in staafjes gesneden
raapjes, in staafjes gesneden
kerstomaatjes, gehalveerd
sushi azijn / peperbollen
Voor de gazpacho:
1 kg rijpe tomaten, ontveld
1 komkommer, geschild
1 paprika, geschild
1 stengel witte selder
200 ml olijfolie
1/4 van een rode chilipeper
2 sneden wit brood, zonder korst
1 teentje look

Bereiding
1. Snijd de Omegabaars filet in fijne reepjes en marineer ze gedurende 10 minuten in wat olijfolie met limoensap, peper en zout.
2. Breng voor de gazpacho alle ingrediënten in een blender en mix goed. Giet door een zeef en breng verder op smaak met peper, zout en tabasco.
3. Breng 150ml sushi azijn met 150ml water aan de kook met wat zout en hele peperbollen.
4. Neem van het vuur en voeg de fijngesneden groentjes toe. Laat afkoelen.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.
