Gazpacho met licht gemarineerde Omegabaarsreepjes

Gazpacho met Omegabaars stilt de honger, lest de dorst en voorziet het lichaam van de nodige Omega-3. Ijskoude soep, hartverwarmend lekker.

4 personnes

Ingrediënten

Omegabaars filet, +/- 80 g per persoon, ontveld en ontgraat

limoensap / olijfolie

Voor de gemarineerde groenten:

radijs, in plakjes gesneden

wortel, in staafjes gesneden

raapjes, in staafjes gesneden

kerstomaatjes, gehalveerd

sushi azijn / peperbollen

Voor de gazpacho:

1 kg rijpe tomaten, ontveld

1 komkommer, geschild

1 paprika, geschild

1 stengel witte selder

200 ml olijfolie

1/4 van een rode chilipeper

2 sneden wit brood, zonder korst

1 teentje look

Gazpacho Met Licht Gemarineerde Omegabaars Reepjes Klein

Bereiding

1. Snijd de Omegabaars filet in fijne reepjes en marineer ze gedurende 10 minuten in wat olijfolie met limoensap, peper en zout.

2. Breng voor de gazpacho alle ingrediënten in een blender en mix goed. Giet door een zeef en breng verder op smaak met peper, zout en tabasco.

3. Breng 150ml sushi azijn met 150ml water aan de kook met wat zout en hele peperbollen.

4. Neem van het vuur en voeg de fijngesneden groentjes toe. Laat afkoelen.

Smakelijk!

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

Ookgoestingvangekregen Alt2