Fish & Chips van Omegabaars met fris slaatje
Fancy some fish & chips, mate? Aan de overkant van het Kanaal zijn ze dol op deze typisch Britse afhaalmaaltijd. De fish & chips werden vroeger in de krant van gisteren gewikkeld en meegenomen. Vandaag eet jij fish & chips met de vis van morgen.
Ingrediënten
8 Omegabaars filets van ± 100 g per stuk, ontveld, en gehalveerd in de lengte
1 kopje panko of droog broodkruim of paneermeel
1 kopje tarwebloem
rasp van 1 citroen
3 à 4 eiwitten losgeklopt
een paar takjes bladpeterselie, fijngehakt
peper, zout, 1 citroen
Saus:
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
½ eetlepel mosterd
20g kappertjes fijngehakt
20g kleine ingelegde augurkjes fijngesneden
1 fijngesnipperde sjalot
een handvol fijngehakte verse kruiden zoals: dragon, kervel, dille, bieslook en|of bladpeterselie
Bereiding
1. Zet 3 diepe bordjes klaar: één met tarwebloem en een goede snuif peper en zout; een tweede met het eiwit en het laatste met de panko gemengd met de citroenrasp en de fijngesnipperde peterselie. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng voor de dipsaus alle ingrediënten samen, proef, en kruid naar smaak bij met peper en zout.
3. Haal de halve Omegabaars filets door de bloem, vervolgens door het eiwit en wentel ze voorzichtig doorheen de panko totdat ze volledig bedekt zijn met een mooi laagje broodkruim. Bak ze in 15 à 20 min krokant in de oven. Je kan ze ook frituren.
4. Serveer met handgesneden frietjes en een fris slaatje.
Smakelijk!
Ook goesting gekregen?
De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.