Salade Niçoise met gerookte Omegabaars

Deze bekende salade uit Nice is ook érg lekker met gerookte vis. Vervang tonijn door Omegabaars en het gerecht wordt bovendien stukken duurzamer dan het origineel!

Bereidingstijd
25 min.
4 personnes (en entrée, pour 2 personnes en plat principal)

Ingrediënten

200g aardappelen, beetgaar gekookt

2 grote tomaten, ontveld

4 eieren

dressing: 2 el olijfolie, 1 el mosterd, 1 tl agave of honing

½ rode ui of 1 sjalot

110 g gerookte Omegabaars

1 handvol fijne prinsessenbonen, geblancheerd

10-tal zwarte olijven

1 el appelkappertjes

zout & versgemalen peper

Bereiding

Snij de aardappelen overlangs in gelijke stukken en snij de ontvelde tomaten in partjes.

Laat de eieren 6 min. koken tot het eigeel nog zacht en smeuïg is maar niet lopend. Leg onmiddellijk na de kooktijd even in koud water en pel.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout. Snij de sjalot of rode ui in fijne halve ringen en marineer ze in de dressing.

Verdeel de gerookte Omegabaarsfilets in hapklare stukjes.

Meng de aardappelen, boontjes en tomaten voorzichtig met de dressing in een kom en dresseer op de verschillende borden.

Werk af met olijven, kappertjes, in twee gebroken eitjes en de gerookte vis. Kruid met versgemalen peper en zout.

Smakelijk!

Salade Niçoise met gerookte Omegabaars

Ook goesting gekregen?

De vis van morgen vandaag op je bord? Ontdek snel waar je de Omegabaars kan kopen.

1 Vishandel